Γιάννης Ταμουρίδης: Πολλά τα οφέλη για την εγχώρια ποδηλασία από τον International Tour of Hellas

Γιάννης Ταμουρίδης: Πολλά τα οφέλη για την εγχώρια ποδηλασία από τον International Tour of Hellas

Ένας από τους πιο αθόρυβους και παράλληλα πιο… θορυβώδης αθλητές της ελληνικής ποδηλασίας, είναι ο Γιάννης Ταμουρίδης. Δεν υπάρχει ποδηλάτης ή παράγοντας του αθλήματος, που να μην ξέρει τον «Γιάννη της ποδηλασίας» ή τον «Ταμούρ». Έναν σεμνό άνθρωπο με ιδανικά και αγάπη για τον αθλητισμό, όπου πριν από μία δεκαετία αποτέλεσε τον πρώτο Έλληνα ποδηλάτη που με τις επιδόσεις του κατάφερε να γίνει επαγγελματίας στο Pro Tour και να αγωνιστεί στον Giro D’ Italia!

Η δημοσιογραφική ομάδα του hellas-tour.gr, συνάντησε τον Γιάννη Ταμουρίδη κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, στην ιδιαίτερή του πατρίδα, την Θεσσαλονίκη. Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε για την αναβίωση του ποδηλατικού Γύρου, αλλά και για την μεταγραφή του στο World Tour για λογαριασμό της Intermarche Wanty Gobert.

Γιάννη, αποτέλεσες αναπόσπαστο κομμάτι του Γύρου Ελλάδος για μία 10ετία, και κατάφερες να ανέβεις 3 φορές στο βάθρο των νικητών. Ποια κατά την γνώμη σου είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Interantional Tour of Hellas, για να καθιερωθεί στην παγκόσμια ποδηλατική σκηνή;

«Πιστεύω πως ένα από τα σημαντικότερα σημεία, το οποίο έχουμε και με το παραπάνω είναι τα τοπία μας. H φυσική ομορφιά της χώρας μας! Μπορούμε να προσφέρουμε σε όλες τις ποδηλατικές ομάδες που θα έρθουν τις ωραιότερες εικόνες, τις ομορφότερες διαδρομές και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένας από τους ομορφότερους ποδηλατικούς Γύρους. Οι ξένοι επισκέπτες θα εκτιμήσουν.

Από εκεί και πέρα, στην οργάνωση ενός γύρου παίζει πρωτεύοντα ρόλο η ασφάλεια στους αγώνες. Ένας τομέας στον οποίο βλέπουμε να γίνονται βήματα μπροστά στην χώρα τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά που κάνει η τεχνική επιτροπή της Cycling Greece, ουτώς ώστε να διασφαλιστούν τα δύο παραπάνω στοιχεία. Πιστεύω ότι όλοι οι ποδηλάτες που θα έρθουν θα μείνουνε απολύτως ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα που θα δούνε!

Το ότι η πολιτεία βρίσκεται αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια, μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, για την μετέπειτα καθιέρωση του Γύρου Ελλάδος».

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι τα οφέλη του Γύρου Ελλάδος στην εγχώρια ποδηλασία;

«Σίγουρα η προβολή του Γύρου αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός! Μόνο η αναβίωσή του και η καθιέρωσή του, θα φέρει περισσότερα παιδιά στην ποδηλασία δρόμου. Αναμφίβολα η διοργάνωση του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, θα αποτελέσει τεράστιο κίνητρο για τους Έλληνες αθλητές. Όπως υπήρξε και για μένα, που αποτελούσε τον στόχο της αγωνιστικής μου χρονιάς, όταν ακόμα ήμουν ενεργός.

Επίσης μέσα από την προβολή του Internationa Tour of Hellas, θα προσεγγίσουν χορηγοί το άθλημά μας. Επειδή πιστεύω πως «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», θεωρώ ότι αυτός ο Γύρος θα αποτελέσει την αρχή έτσι ώστε να υπάρξουν και άλλες ανάλογες διεθνής διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε τον International Τour of Rhodes, που διοργανώνεται τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί».

Που θα βλέπουμε την επόμενη χρονιά τον Γιάννη Ταμουρίδη να προσφέρει τις υπηρεσίες του;

«Η αλήθεια είναι πως γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τότε που σταμάτησα την αγωνιστική μου δράση το 2016, και πέρασα στο κομμάτι του προπονητή. Από φέτος και για δύο ολόκληρα χρόνια, υπέγραψα συμβόλαιο συνεργασίας με την Intermarche Wanty Gobert. Μια ομάδα World Tour, όπου θα αποτελώ μέλος του προπονητικού επιτελείου και για μερικούς αγώνες σαν sport director. Όλο αυτό είναι κάτι για το οποίο προσπαθούσα πολλά χρόνια και να που φέτος μου δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου».

Από την πλευρά μας, ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη Ταμουρίδη για τον χρόνο του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε στο υψηλότερο επίπεδο.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

TV PARTNER

MEDIA SPONSORS


e-genius.gr ...intelligent web software