Η λαμπερή σύνθεση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και με UCI Continental Teams

Η λαμπερή σύνθεση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και με UCI Continental Teams

Δεν έχουν την αίγλη των World και Pro Tour αλλά είναι ομάδες εξαιρετικά ανταγωνιστικές

Οι UCI Continental Teams του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές και η σύνθεση με την οποία έρχονται στον Γύρο υπόσχεται «υπερβάσεις». Πρόκειται για ομάδα που δεν εχουν την αίγλη των World και Pro Tour αλλά είναι ικανές να «κλέψουν» φανέλες

Allinq Continental Cycling Team

Χώρα: Ολλανδία
Κατηγορία: UCI ContinentalTeam
Συντομογραφία: ALQ
Έτος Ίδρυσης: 2021
Επίσημη ιστοσελίδα: allinqcontinentalcyclingteam.com
Twitter: allinqct
Facebook: allinqcontinentalcyclingteam
Instagram: allinq_continental_cyclingteam

Το 2022: Κατάφερε στο Olympia's Tour στην Ολλανδία να επικρατήσει στο 1ο ετάπ στην ομαδική χρονομέτρηση. Αυτή και η μοναδική νίκη της στην τρέχουσα σεζόν.

Με δύο λόγια

Μια από τις νεότερες ομάδες, αφού η ίδρυσή της ανακοινώθηκε μόλις τον Σεπτέμβρη του 2021. Βασίζεται σε Ολλανδούς ποδηλάτες και οι φιλοδοξίες της είναι πολύ μεγάλες, όπως λένε οι ίδιοι οι άνθρωποί της. Τα ποδήλατά της είναι Apex.

Astana Qazakstan Development Team

Χώρα: Καζακστάν
Κατηγορία: UCI Continental Team
Συντομογραφία: AQD
Έτος Ίδρυσης: 2022
Επίσημη ιστοσελίδα: www.astana-qazaqstan.com(κεντρική ομάδα)
Twitter: AstanaQazDev
Facebook: AstanaQazaqstanTeam (κεντρική ομάδα)
Instagram: astanaqazdev

Το 2022: Έφτασεκοντάσεμίανίκηστο2οετάπ του Istarsko Proljeće – Istrian Spring Trophyμε τον Κολομβιανό Χάρολντ Μάρτιν Λόπες που τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Με δύο λόγια

Πρόκειται για τη αναπτυξιακή ομάδα της Astana Qazaqstan Team. Απαρτίζεται από ποδηλάτες κάτω των 23 ετών και στόχος της είναι να αναδείξει το εγχώριο ποδηλατικό προϊόν του Καζακστάν, στελεχώνοντας τα επόμενα χρόνια την πρώτη ομάδα. Εκπρόσωπός της είναι ο περίφημος ολυμπιονίκης, Αλεξάντρ Βινόκουροφ του οποίου οι δίδυμοι γιοι, Νικόλας και Αλεξάντρ αποτελούν μέλη της. H αναπτυξιακή Astana αγωνίζεται με Wilier Triestina.

BHS-PL Beton Bornholm

Χώρα: Δανία

Κατηγορία: UCI Continental Team

Συντομογραφία: BPC

Έτος Ίδρυσης: 2015

Επίσημη ιστοσελίδα: bhsplbeton.dk

Twitter: -

Facebook: bhsalmeborgbornholm

Instagram: bhsplbetonbornholm

Το 2022: Ο Γύρος της Ελλάδας θα είναι ο δεύτερος αγώνας της στο φετινό Europe Tour, μετά το G.P. Paliodel Recioto - Trofeo (19 Απριλίου).

Με δύο λόγια

Απαρτίζεται αποκλειστικά από Δανούς ποδηλάτες. Πρόκειται ουσιαστικά για την επέκταση της Bornholm Pro Cycling που ξεκίνησε το 2010 από τη οικογένεια Αντρέασεν, εστιάζοντας κατά βάση στην ανάδειξη νεαρών αθλητών από την Δανία. Χρησιμοποιεί ποδήλατα Phyton.

Dukla Banska Bystrica

Χώρα: Σλοβακία

Κατηγορία: UCI Continental Team

Συντομογραφία: DKB

Έτος Ίδρυσης: 2004

Επίσημη ιστοσελίδα: duklacycling.eu

Twitter: -

Facebook: duklabanskabystricacycling/?fref=ts

Instagram: duklacyclingteam

Το 2022: Παραμένει χωρίς νίκη στην τρέχουσα σεζόν. Ακόμα μία ομάδα που ήταν παρούσα στους αγώνες της Ρόδου τον Μάρτιο. Στο Γύρο της Ρόδου, ο Τομπίας Βάντσο ήταν 7ος στο δεύτερο ετάπ, που ήταν και το καλύτερο πλασάρισμα αθλητή της συνολικά. Συμμετείχε και στο South Aegean Tour(2.2) και στο GrandPrix Ρόδου, χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Με δύο λόγια

Η πρώτη έδρα της ήταν στο Τρεντσίν. Το 2009 είχε στις τάξεις τον μελλοντικό παγκόσμιο πρωταθλητή και μεγάλο αστέρα της επαγγελματικής ποδηλασίας, Πέτερ Σάγκαν, βοηθώντας και αυτή στην ανάδειξή του. Το 2016 ενώθηκε με την CK Banská Bystrica, για οικονομικούς λόγους. Τα ποδήλατά της είναι Menda.

Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling

Χώρα: Νέα Ζηλανδία

Κατηγορία: UCIContinentalTeam

Συντομογραφία: BEB

Έτος Ίδρυσης: 2020

Επίσημη ιστοσελίδα: blackspoke.co.nz

Twitter: blackspokenz

Facebook: blackspokenz

Instagram: blackspoke.nz

Το 2022: Τα πήγε περίφημα στο New Zeal and Cycle Classic (2.2) με νίκη στη γενική κατάταξη και κατάκτηση της κίτρινης φανέλας από τον Μαρκ Στιούαρτ, ο οποίος κέρδισε ακόμα το 2ο και το 4οετάπ. Στο 3ονικητής ήταν ο Ρίγκαν Γκαφ, ενώ η ομάδα επικράτησε και στο 1ο στην ομαδική χρονομέτρηση.

Με δύο λόγια

Νέα ομάδα με Νεοζηλανδούς αθλητές, που την «τρέχει» ο Σκοτ Γκάιτον, πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα ποδήλατά της είναι Pinarello.

Giotti – VictoriaSaviniDue

Χώρα: Ρουμανία

Κατηγορία: UCI Continental Team

Συντομογραφία: GTS

Έτος Ίδρυσης: 2018

Επίσημη ιστοσελίδα: www.giottivictoriateam.com

Twitter: team_GTV

Facebook: GiottiVictoriaSaviniDueTeam

Instagram: giottivictoria_savinidue_team

Το 2022: Στον αγώνα Grand Prix Megasaray (1.2) στην Τουρκία ο Νικόλας Ντάλα Βάλε κατέλαβε την τρίτη θέση, που είναι το καλύτερο πλασάρισμά της ομάδας, για την ώρα, μέσα στο 2022.

Με δύο λόγια

Έχει έντονο ιταλικό χρώμα και στο διοικητικό και στο αγωνιστικό κομμάτι. Στις τάξεις διαθέτει τον Αντρέα Γκουαρντίνι με νίκη σε ετάπ του Giroτο 2012, που αποτελεί και την… ατραξιόν της ομάδας. Επίσης, στο δυναμικό της βρίσκεται και ο πρωταθλητής Ουγγαρίας Βίκτορ Φιλούτας, κομμάτι της «χρυσής γενιάς» της ουγγρικής ποδηλασίας, χωρίς όμως την ανάλογη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιεί ποδήλατα Focus.

Tarteletto Isorex

Χώρα: Βέλγιο

Κατηγορία: UCI Continental Team

Συντομογραφία: TIS

ΈτοςΊδρυσης: 2010

Επίσημη ιστοσελίδα: www.tarteletto-isorex.be

Twitter: -

Facebook: wielerploeg.be

Instagram: tartelettoisorex

Το 2022: Ο Ζιανί Μαρσάν με την τρίτη θέση στο 7οετάπ του Γύρου της Ρουάντα έχει φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι τώρα μέσα στο 2022.

Με δύο λόγια

Μια κλασική βελγική ομάδα με ντόπιους αθλητές και βελγικής κατασκευής ποδήλατα, τα Zannata. Οι ποδηλάτες της αποκαλούνται «Κίτρινοι Βίκινγκς» από τους λιγοστούς φανατικούς υποστηρικτές της. Από τις τάξεις της ομάδας στο παρελθόν έχει περάσει ο Έλληνας Πρωταθλητής, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (2018, 2019).

Mg. KVis-Colors for Peace VPM

Χώρα: Ιταλία

Κατηγορία: UCI Continental Team

Συντομογραφία: MGK

Έτος Ίδρυσης: 2014

Επίσημη ιστοσελίδα: www.olmo-bike.it/squadra

Twitter: MgTeamKvis

Facebook: mgkvisvpm

Instagram: olmo_official

Το 2022: O ΔΕΗ Tour of Hellas θα είναι ο δεύτερος φετινός αγώνας της ομάδας μετά το Γύρο της Σικελίας (12-15/4).

Με δύο λόγια

Οι Ιταλοί έκαναν αρκετές αλλαγές φέτος φέρνοντας έξι νέους ποδηλάτες, σε μια προσπάθεια να ανέβουν αγωνιστικά και να βγουν από το τέλμα των τελευταίων χρόνων. Η ομάδα παλαιότερα ήταν γνωστή ως Sangemini και από τις τάξεις της έχουν αναδειχθεί ποδηλάτες όπως οι Φίλιππο Ζάνα (7ος σε ετάπ του Giro πέρσι) και Φάμπιο Ματσούκο, οι οποίοι αγωνίζονται σε υψηλότερο επίπεδο πλέον. Τα ποδήλατα που εμπιστεύονται είναι Olmo.

Team Coop

Χώρα: Νορβηγία

Κατηγορία: UCI Continental Team

Συντομογραφία: TCO

Έτος Ίδρυσης: 2004

Επίσημη ιστοσελίδα: www.coop-osterhus.no

Twitter: TeamCoopSykkel

Facebook: TeamCoopSykkel

Instagram: teamcoopsykkel

Το 2022: Εξαιρετικές ήταν οι εμφανίσεις των Νορβηγών στους αγώνες που έγιναν φέτος στη Ρόδο. Ο Δανός Λουίς Μπέντιξεν κέρδισε τον Διεθνή Γύρο του νησιού (2.2), καθώς και δύο ετάπ (1 και 2), συνεχίζοντας την θετική παράδοση που έχουν δημιουργήσει στον συγκεκριμένο αγώνα τα τελευταία χρόνια. Ο Αντρέ Ντρέγκε με την σειρά του επικράτησε στο διεθνές Grand Prix της Ρόδου (1.2).

Με δύο λόγια

Πρόκειται για την πιο παλιά Continental ομάδα της Νορβηγίας, έχοντας αναδείξει αρκετούς εγχώριους ποδηλάτες. Ο Σβεν Έρικ Μπίστρομ ξεκίνησε από εκεί και με τα χρώματά της κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο σε επίπεδο Νέων (U23). Και φέτος οι Νορβηγοί επέλεξαν ποδήλατα Factor Ostro VAM.

Terengganu Polygon Cycling Team

Χώρα: Μαλαισία

Κατηγορία: UCI Continental Team

Συντομογραφία: TSG

Έτος Ίδρυσης: 2011

Επίσημη ιστοσελίδα: terengganucyclingteam.com

Twitter: TSG_cyclingteam

Facebook: Terengganupolygoncyclingteam

Instagram: terengganupolygoncyclingteam/?hl=en

Το 2022: Η χρονιά ξεκίνησε περίφημα. Ο Ουκρανός Ανατόλι Μπούντιακ έχει πετύχει τρεις νίκες: στο Γύρο της Ρουάντα (2.1) στο 6οετάπ, ενώ κέρδισε τα τουρκικά Grand Prix Mediterrennean (1.2) και Gündoğmuş (1.2). Ο Μοχντ Χαρίφ Σαλέχ κέρδισε το 3ο και το 4οετάπ στο Princess Maha Chakri Sirindhorns Cup Tour της Ταϋλάνδης που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Με δύο λόγια

Το 2019 κατατάχθηκε πρώτη στη λίστα με τις Continental ομάδες. Επί εννέα χρόνια αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στη Νοτιοανατολική Ασία. Τα ποδήλατά της είναι Polygon. O γνωστός παλιός Βρετανός ποδηλάτης Τζέρεμι Χαντ είναι ο ιθύνων νους της.

X-Speed United

Χώρα: Καναδάς

Κατηγορία: UCI Continental Team

Συντομογραφία: XSU

Έτος Ίδρυσης: 2019

Επίσημη ιστοσελίδα: xspeedunited.com

Twitter: XSpeedUnited

Facebook: xspeedunited

Instagram: xspeedunited

Το 2022: Δεν έχει γράψει ακόμα πρωτιά το 2022. Συμμετείχε τόσο στο Γύρο της Ρόδου, όσο και στο South Aegean Tour, όπου ο Νορβηγός Σεμπάστιαν Ντράιερ Χέλνταλ ήταν 8ος. Στο τιμ των τεχνικών διευθυντών ανήκει ο Έλληνας Σάββας Πότσος.

Με δύο λόγια

Πέρασε στα αρχεία της UCI το 2019 ως ομάδας του Χονγκ Κονγκ, αλλά συμμετείχαν ακόμα Καναδοί και Αυστραλοί. Από το 2020, μετά το θάνατο του τότε διευθυντή της Άντριου Σέτο, εκπροσωπεί τον Καναδά. Στόχος της είναι να δουλεύει με νέους ποδηλάτες και να τους εξελίσσει.Τα ποδήλατά της είναι Canyon.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

TV PARTNER

MEDIA SPONSORS


e-genius.gr ...intelligent web software