Οι Εθνικές ομάδας Ελλάδας και Κύπρου στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο

Οι Εθνικές ομάδας Ελλάδας και Κύπρου στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο

 

Εθνική Ομάδα Ελλάδας
Ιστοσελίδα: https://hellenic-cycling.gr/
Facebook: Hellenic Cycling Federation
Instagram: @eopcycling
Twitter: @EOPCycling

Η ελληνική Εθνική ομάδα ποδηλασίας δρόμου ξεκινάει το 2022 με καινούριους στόχους, καθώς αρχίζει ένας νέος Ολυμπιακός κύκλος. Στο τιμόνι της βρίσκεται ο Στέφανος Λυραντωνάκης, κάτοχος διπλώματος UCI level 3 coach diploma ο οποίος με απόλυτη επίγνωση  ευθύνης και σεβασμού της ιστορίας της Εθνικής ομάδας, προσπαθεί να δώσει νέα κίνητρα στους ποδηλάτες.

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται ως αναγνωριστική και αποτελεί μία σεζόν που ο Ομοσπονδιακός προπονητής θέλει ν’ ανακαλύψει τις δυνατότητες των ποδηλατών του και την δυναμική τους. Βασικός στόχος είναι να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Επίσης, ένας από τους βασικούς άξονες του νέου προγράμματος, είναι η αξιοποίηση της κατηγορίας εφήβων και νέων, στην οποία βρίσκονται ορισμένα ταλαντούχα παιδιά της νέας γενιάς.

Ο ΔΕΗ International Tour of Hellas αποτελεί ξεχωριστή διοργάνωση και αγώνα στόχο για τους αθλητές της Εθνικής ομάδας.  Ο κ. Λυραντωνάκης είχε την χαρά να συμμετέχει ως αθλητής της Εθνικής ομάδας στον Γύρο Ελλάδος το 1998, οπότε γνωρίζει πολύ καλά την σημασία του για το εγχώριο κοινό, αλλά και για τους αθλητές του. Βασικός συνεργάτης του Έλληνα προπονητή, είναι ο πολύπειρος Φώτης Ζέγκλης, μια σημαντική φιγούρα της αγωνιστικής ποδηλασίας στην χώρα, τόσο ως ποδηλάτης αλλά και ως προπονητής.

Το 2022 οι Έλληνες ποδηλάτες που θα βρεθούν στην αποστολή της Εθνικής, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε διεθνείς αγώνες στην Ρόδο και στο εξωτερικό, τόσο με την Εθνική ομάδα όσο και με τα σωματεία τους. Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα στους αγώνες, αλλά και τα «νούμερα» του προπονητικού καμπ που έγινε στην Κρήτη, στην προεπιλογή βρίσκονται οι εξής 11 ποδηλάτες: Αρβανίτου Νικηφόρος (Θησέας, Java Kiwi Atlántico), Γιαννούτσος Μιλτιάδης (Αίολος), Δράκος Νικόλαος (Διαγόρας Ρόδου), Καστραντάς Χαράλαμπος (Αίολος, Kuwait Cycling Team), Κορτσιδάκης Μιχάλης (ΠΟΧ Τάλως), Μούτσιος Μαρτίνος (ΠΟ Ροδηλίος), Μπούγλας Γιώργος (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας, Spor Toto Cycling), Περικλής Ηλίας (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας), Τζωρτζάκης Πολυχρόνης (ΠΟΧ Τάλως, Kuwait Cycling Team), Χριστάκος Δημήτρης (Αλφα Καλλιθέας), Χριστόπουλος Χέλλερ Παναγιώτης (RV Pfeil Magstadt)

Οι 11 αθλητές έχουν αρκετή εμπειρία, αρκετά αγωνιστικά χιλιόμετρα στα πόδια τους έως τώρα, ενώ πέντε από αυτούς αποτελούν κομμάτι της νέας γενιάς όντας κάτω των 25 ετών. Στην προεπιλογή βρίσκονται οι δυο αθλητές που εκπροσώπησαν την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι Τζωρτζάκης Πολυχρόνης (Δρόμο) και Περικλής Ηλίας (Mountain Bike, XCO).

Photo credit Nassos Triantafylou

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Εθνική Ομάδα Κύπρου
Ιστοσελίδα: https://cypruscycling.org/
Facebook: https://www.facebook.com/cypruscyclingfederation
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC055aWV9-_EBh8Xeg4PNQ5Q/featured

 

Η κυπριακή ομοσπονδία ποδηλασίας ιδρύθηκε το 1978,  με στόχο να αναπτύξει το άθλημα, και όπως φαίνεται, το έχει καταφέρει με μεγάλη επιτυχία! Αυτό άλλωστε μαρτυρούν οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα  που έλαβαν χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τα τελευταία χρόνια η Εθνική ομάδα της Κύπρου συμμετέχει με επιτυχία σε διεθνείς διοργανώσεις, ανάμεσά τους φέτος και ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία σε νεαρούς αθλητές να καθιερωθούν και να βελτιωθούν. Ταυτόχρονα, δημιουργούνται οι βάσεις για να υπάρχει μία διαρκής παραγωγική διαδικασία, που θα αναπτύσσει βιωματικά –όχι μόνο προπονητικά- τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες.

Ιδιαίτερη μνεία χρήζει το έργο του Ανέστη Κουρμπέτη. Ο Έλληνας προπονητής και αθλητής του Κρόνου Νίκαιας, με τις γνώσεις, το ταλέντο και το μεράκι του, κατάφερε να μεταδώσει ένα νέο όραμα σε όλους τους ποδηλάτες, αναμορφώνοντας εκ νέου τον θεσμό της Εθνικής Ομάδας στο νησί της Αφροδίτης.

Ο Ανέστης Κουρμπέτης είναι ένας ιδιαίτερα καταρτισμένος προπονητής, κάτοχος πτυχίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος Μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα «Άσκηση και Υγεία» με μεταπτυχιακή διατριβή στη συσχέτιση του πρωτοκόλλου λειτουργικού κατωφλίου ισχύος (FTP), με εργαστηριακές μετρήσεις αερόβιας ικανότητας σε ποδηλάτες.

Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος της UCI Coach Development Program CDP Level 3 από το UCI World Cycling Centre (WCC) της Ελβετίας. Με βάσει τις γνώσεις του, επέλεξε 6 αθλητές για την συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Κύπρου, στον ΔΕΗ International Tour of Hellas.


Η αποστολή για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος:

Αντρέας Μιλτιάδης
Ηλικία: 25
Ομάδα: Java Kiwi Atlántico
Πρωταθλητής Κύπρου  RR, ITT and MTB 2021
15η  θέση στο  ITT  UEC Road European Championships 2020
25η  θέση στο  ITT  UEC Road European Championships 2021
King of the mountains at International Tour of Rhodes 2021
23η θέση στο  UEC MTB Marathon Elite European Championship 2021
13η θέση στον διεθνή γύρο Ρόδου 2022

Αλέξανδρος Αγρότης
Ηλικία: 24
Ομάδα: Άγιος Μνάσων
10η  θέση στον Διεθνή Γύρο ρόδου  2021
25η  θέση στον Διεθνή Γύρο ρόδου  2022
1ος  Κύπριος με παρουσία στο Giro d’ Italia U23 2021

Κωνσταντίνος Παυλίδης
Ηλικία: 20
Ομάδα: Ομόνοια Λευκωσίας
Πρωταθλητής Κύπρου εφήβων  2020 RR
3η Θέση στο Πρωτάθλημα RR 2021
28η θέση στον Διεθνή Γύρο Ρόδου 2022 U23

Χρίστος Φιλοκύπρου
Ηλικία: 20
Ομάδα: Άγιος Μνάσων
Πρωταθλητής Κύπρου εφήβων  2020  ΜΤΒ
2η Θέση στο Πρωτάθλημα ΜΤΒ 2021
38η θέση στον Διεθνή Γύρο Ρόδου 2022 U23

Σταύρος Θεοφάνους
Ηλικία: 20
Ομάδα: Elite Cycling
4η Θέση στο Πρωτάθλημα ΙΤΤ 2021
5η Θέση στο Πρωτάθλημα RR 2021

Κωνσταντίνος Θυμίδης
Ηλικία: 36
Ομάδα: Άγιος Μνάσων
5η Θέση στο Πρωτάθλημα ΙΤΤ 2021
4η Θέση στο Πρωτάθλημα RR 2021

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

TV PARTNER

MEDIA SPONSORS


e-genius.gr ...intelligent web software