Ο Άγιος Νικόλας κηρύττει επίσημα την έναρξη των Παράλληλων Εκδηλώσεων του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ο Άγιος Νικόλας κηρύττει επίσημα την έναρξη των Παράλληλων Εκδηλώσεων του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμου Λ. Αυγενάκη οι εκδηλώσεις και η τελετή έναρξης το βράδυ στη λίμνη της πόλης!

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ανοίγει επίσημα τις παράλληλες δράσεις του σήμερα στον Άγιο Νικόλαο, με σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να κινητοποιήσουν τους πολίτες στη χρήση ποδηλάτου, εκπαιδεύοντας και ψυχαγωγώντας τους!

Από το ξεκίνημα της αναβίωσης του Γύρου, η οργανωτική επιτροπή της Cycling Greece -άμα τη σύστασή της από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη- στόχευε να βάλει το ποδήλατο στην καθημερινότητα των Ελλήνων, παράλληλα με την αγωνιστική διοργάνωση.

Η άθληση, σε συνδυασμό με τη βιώσιμη κινητικότητα που υποστηρίζει το ποδήλατο αποτελούν ζωτικά κίνητρα για να το βάλουμε στη ζωή μας εν μέσω μίας εποχής κλιματικής ενεργειακής κρίσης.

Πέρα λοιπόν από το αγωνιστικό πρόγραμμα των 5 ημερών που ξεκινάει στις 27 Απριλίου στο Ηράκλειο και ολοκληρώνεται στα Γιάννενα την 1η Μαϊου, με τη συμμετοχή όλων των δήμων απ’ όπου θα διέλθει ο Αγώνας σε παράλληλες δράσεις, πόλεις όπως ο Άγιος Νικόλαος εξέφρασαν κι εκείνες την επιθυμία να φιλοξενήσουν παράλληλες εκδηλώσεις.

Η άριστη συνεργασία των Δήμων, των Περιφερειών και των Τοπικών κοινωνιών έχει αποδώσει καρπούς με δράσεις που κατά κύριο λόγο απευθύνονται στα παιδιά, προσφέροντας βασικές γνώσεις, ψυχαγωγία και πάνω από όλα το αίσθημα της οδηγικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.

Επίσης, μέσα από μία σειρά διαδραστικών δοκιμασιών, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της ποδηλασίας και να χρησιμοποιούν το ποδήλατο καθημερινά στο δρόμο για το σχολείο, τη δουλειά, και το παιχνίδι, δυναμώνοντας το σώμα και καλλιεργώντας το μυαλό!

Περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες σε 14 πόλεις εκκινήσεων, τερματισμών και διέλευσης του ΔΕΗ International tour of Hellas, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ένταση του αγώνα και συνολικά περισσότερες από 160 συνολικά παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου έχει ετοιμάσει πλήθος δράσεων από το πρωί σήμερα και στις 9 το βράδυ στην όμορφη λίμνη της πόλης θα γίνει και η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής.

To αθλητικό πανόραμα για το Λασίθι των Παράλληλων Εκδηλώσεων ξεκινά στις 11 το πρωί από το ΕΠΑΛ Νεάπολης Λασιθίου και το απόγευμα στις 5 στην πλατεία της Λίμνης θα πάρει εκκίνηση ο αγώνας ΜΤΒ.

Θυμίζουμε ότι η Λάρισα έχει ήδη πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων, όπως και τα Χανιά όπως και άλλες πόλεις που εμπλέκονται στο μεγάλο αυτό γεγονός.

Λίγες ώρες αργότερα θα λάβει χώρα το ποδηλατικό Σιρκουί Tour of Hellas Road Race by Π.Ο.Α.Ν. με το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των Παράλληλων εκδηλώσεων σε Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη Λασιθίου.

Αναλυτικά:

 • Welcome Tour of Hellas MTB Race by Π.Ο.ΔΡΗΡΟΣ 11:00 -14:00
 • Welcome Tour of Hellas Road Race by Π.Ο.Α.Ν 16:00 -21:00
 • Μini Πίστα Δεξιοτεχνίας 17:00 -20:00
 • Επιδαπέδιο Ποδηλατικό Φιδάκι 18:00 -21:00
 • Όλοι μαζί Ζωγραφίζουμε “Το Ποδήλατο μου & εγώ” 17:00 -20:00
 • “Ποδηλατώ με ασφάλεια στο Λασίθι” Εκπαιδ. παρουσίαση 11:00 -11:30
 • Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών by Safe in Sports 17:00
 • Μουσική εκδήλωση με τοπικά συγκροτήματα 20:00 -21:00
 • “Ζήτω το ποδήλατο” Show πυροτεχνημάτων 22:00
 • “Ταξίδια σε χώρες” με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Νεάπολης 12:00 -13:30
 • Νεάπολη BBQ & Raki Party 14:00
 • “Φούσκωσε, ζωγράφισε και ευαισθητοποιήσου”
 • Εργαστήριο με την Σχολή Οδηγών Στεφανάκη 11:30 -13:00
 • Βρες το...Πες το” Μαθαίνω τον ΚΟΚ

με την Σχολή Οδηγών Στεφανάκη 11:30 -13:00

 • Τελετή έναρξης παράλληλων εκδηλώσεων 21:00

Αξίζει να σημειωθεί ότι: η συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν! Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παιδιά να προσέλθουν με το ποδήλατό τους και το κράνος τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας  www.hellas-tour.gr και στα social media της διοργάνωσης

https://www.instagram.com/tourofhellas/?hl=en

https://twitter.com/tourofhellas

https://www.facebook.com/tourofhellas

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

TV PARTNER

MEDIA SPONSORS


e-genius.gr ...intelligent web software