Ο Νεοζηλανδός Άαρον Γκέιτ θριαμβευτής στο 1ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ο Νεοζηλανδός Άαρον Γκέιτ  θριαμβευτής στο 1ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Ο Άαρον Γκέιτ της Bolton Equities Black Spoke πήρε τη νίκη στο πρώτο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Ο Νεοζηλανδός ποδηλάτης με μία τρομερή εμφάνιση, πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού σε 4 ώρες 23’.58’’ στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, όντας αποσπασμένος για περισσότερο από 130 χιλιόμετρα!

«Δεν το περίμενα ότι θα κρατούσα μέχρι το τέλος.

Ο αγώνας, ξεκίνησε εκπληκτικά από την αρχή, από την πρώτη ανηφόρα. Με τον Φουσέ μαζί μου στο ξεκόλλημα ένιωσα καλύτερα.

Μείναμε μόνο τέσσερις με πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά πίεσα πολύ και οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να με πιάσουν.

Τώρα θα μας πει ο διευθυντής της ομάδας πώς θα κινηθούμε στο δεύτερο ετάπ, αλλά είμαστε αρκετά δυνατοί για να κερδίσουμε.

Είχα έρθει στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια για διακοπές με τη σύντροφό μου και το να επιστρέφω για να αγωνιστώ και να κερδίσω το ετάπ της Κρήτης είναι πραγματικό εκπληκτικό».

Ο Γκέιτ προηγείται και στους πόντους με 7, αλλά την Κωτσόβολος κόκκινη φανέλα, μιας και ο Νεοζηλανδός φορά την ΔΕΗ μπλε, θα φορέσει ο Νιλς Λάου Μπρόγκε της Borrnholm.

Ο Νεοζηλανδός Τζέιμς Φουσέ της Bolton Equities Blackspoke θα φορέσει την Betsson πορτοκαλί φανέλα, καθώς επικράτησε και στα δύο σπριντ ανάβασης στο Πάρκο του Δία και στους Κουρούτες.

«Φοράμε τη μπλε φανέλα, την πορτοκαλί και είμαστε πρώτοι στους πόντους, ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε», είπε ο Φουσέ.

Δεύτερος στο σπριντ που ακολούθησε ανάμεσα σε ένα μικρό γκρουπ αθλητών ήταν ο Έντουαρντ Πράδες της Caja Rural και τρίτος ο Φιλίπο Μπαροντσίνι της Trek Segafredo.

Η νίκη του Γκέιτ ήρθε με πολύ κόπο για το Νεοζηλανδό στο δύσκολο πρώτο ετάπ, αλλά και έπειτα από ένα λάθος στην ενδοσυνεννόηση της Caja Rural και της Trek Segafredo με τους ποδηλάτες τους.

Συγκεκριμένα, κανείς από τους δύο δεν γνώριζε ότι ο Γκέιτ είχε ξεφύγει τόσο πολύ και πίστεψαν ότι πάλευαν για τη νίκη!

Μάλιστα, στην υπερπροσπάθεια που κατέβαλε ο Πράδες στο σπριντ, έσπασε η βίδα της σέλας του και σωριάστηκε στην άσφαλτο, περνώντας την αψίδα τερματισμού.

«Όταν πιάσαμε το γκρουπ καταδίωξης, πίστεψα ότι πάλευα για τη νίκη και τα έδωσα όλα στο σπριντ. Νόμιζα ότι ήμουν ο νικητής», παραδέχτηκε ο Ισπανός, ενώ ο σαφώς απογοητευμένος Μπαροντσίνι, παρά την ΕΟΤ λευκή φανέλα του πρώτου στην κατάταξη Κ23, που είχε μείνει με την ίδια εντύπωση, συμπλήρωσε:

«Δεν νομίζω ότι στο δεύτερο ετάπ θα αφήσουμε τους ποδηλάτες του ξεκολλήματος να φύγουν τόσο μπροστά».

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κύπριος πρωταθλητής Ανδρέας Μιλτιάδης που βρέθηκε στο γκρουπ των αποσπασμένων και κατέλαβε την 26η θέση. Για την Εθνική Ελλάδα το καλύτερο πλασάρισμα είχαν οι Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και Περικλής Ηλίας που τερμάτισαν μαζί (35η και 36η θέση).

«Ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα, διότι τόσο η δομή της διαδρομής όσο και οι καιρικές συνθήκες δεν σου επέτρεπαν να χαλαρώσεις στιγμή. Προσωπικά αισθάνθηκα καλά, αλλά χρεώθηκα αρκετά στην προσπάθεια να μπω στο βασικό ξεκόλλημα της ημέρας», είπε ο Τζωρτζάκης.

Το φιλμ του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη να κάνει την πρώτη αναγνωριστική επίθεση, κίνηση που συνηθίζει, αλλά γρήγορα τον έπιασε το γκρουπ.

Στο 24ο χιλιόμετρο «ξεκόλλησαν» οι τέσσερις ποδηλάτες που θα διεκδικούσαν την πορτοκαλί φανέλα, ο Φουσέ, ο Μιλτιάδης, ο Μπρόγκε και ο Γκέιτ. Στην προσπάθειά του το γκρουπ ξέφυγε γύρω στα πέντε λεπτά από το πελοτόν.

Πιάνοντας το δρόμο για Ρέθυμνο, στο πρώτο γκρουπ ευθείας, ο Μπρόγκε πέρασε πρώτος τη γραμμή για να πάρει τους πρώτους 3 πόντους από το γκρουπ ευθείας, με τον Γκέιτ να κερδίζει το δεύτερο σπριντ πέντε λεπτά μακρύτερα στη Γεωργιούπολη.

Μετά και το δεύτερο σπριντ ευθείας το προπορευόμενο γκρουπ άρχισε να υποχωρεί και στο δρόμο προς τη Μαλάξα, την τελευταία ανάβαση, σταδιακά ο Μιλτιάδης και έπειτα ο Μπρόγκε άρχισαν να υποχωρούν, αφήνοντας τον Γκέιτ να ανεβαίνει μόνος του στα 451 μέτρα.

Πιάνοντας τη συνεχόμενη κατηφόρα για τα τελευταία 10 χιλιόμετρα, στο δρόμο προς τα Χανιά, ο Γκέιτ, άρχισε, λογικά, να ανοίγει τη διαφορά, όσο το πελοτόν συνέχισε να ανηφοριζει, ενώ στο γκρουπ καταδίωξης έμειναν τέσσερις ποδηλάτες, ο Μπρόγκε, ο Μιλτιάδης, ο Βίρτγκεν της Bingoal και ο Κούμπις της Banska Bystrica.

O Γκέιτ συνέχισε να «πετά» προς το φινάλε και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, ένα σπάνιο κατόρθωμα για αθλητή που «ξεκολλά» στο ετάπ τόσο νωρίς.

Αύριο (28/4) στο ΟΑΚΑ η εκκίνηση του 2ου ετάπ παρουσία του Μαρκ Κάβεντις

Ο Γύρος συνεχίζεται με το 2ο ετάπ (Αθήνα-Ιτέα) και χώρο εκκίνησης το Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών, όπου θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και το ΔΕΗ Bike Festival hosted by ΟΑΚΑ.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο μεγάλος Βρετανός Μαρκ Κάβεντις της Quick-Step, ο ποδηλάτης με τις περισσότερες νίκες στο Γύρο Γαλλίας μαζί με τον Βέλγο θρύλο Έντι Μερξ.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του 1ου ετάπ.

Photo Credits: Petros Gkotsis

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

TV PARTNER

MEDIA SPONSORS


e-genius.gr ...intelligent web software