Παράλληλες Δράσεις

Η φιλοσοφία των παράλληλων δράσεων είναι η υποστήριξη της αγωνιστικής δράσης, μέσα από την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών. Πώς θα συμβεί αυτό; Μέσα από την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας. Θέματα που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των παράλληλων δράσεων. Φυσικά, πέραν των ανωτέρω, υπάρχει μία σειρά από δράσεις που θα πραγματοποιηθούν πριν, μετά και κατά την διάρκεια του Γύρου, με απώτερο σκοπό την προώθηση της αθλητικής και ποδηλατικής κουλτούρας στην κοινωνία.

Βέβαια, η ποδηλασία δεν θ’ αποφέρει μόνο πνευματικά κέρδη στις τοπικές κοινωνίες. Η Διεθνής τουριστική προβολή και η αλληλεπίδραση των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, θα προσφέρουν σημαντική τόνωση στον οικονομικό τομέα.


Οδική ασφάλεια σε 2 τροχούς «Δήμητρα Ιορδανίδου»

Τοποθεσία: Πόλεις σταθμοί του Tour of Hellas

Καθ’ όλη την διάρκεια του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα υπάρχουν παρουσιάσεις στις τοπικές κοινωνίες και τα σχολεία για την οδική ασφάλεια. Μάλιστα, οι ενέργειες αυτές θα ξεκινήσουν πριν από την εκκίνηση της διοργάνωσης, ενώ θα συνεχιστούν και μετά την ολοκλήρωσή της, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό, στον χώρο που θα φιλοξενούνται οι διαδρομές, θα γίνονται και δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους, λαμβάνοντας υπόψιν την αυξητική τάση που παρουσιάζουν τα σοβαρά ιατρικά επεισόδια σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Οι ενέργειες αυτές είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριάς μας και σπουδαίας μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου. Θυμίζουμε ότι η Δήμητρα παρασύρθηκε από φορτηγό στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, οδηγώντας το ποδήλατό της.

Διεθνείς Ποδηλατικές Μέρες Νεολαίας

Ημερομηνία: 26-28 Απριλίου 2022
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης

Οι ευρωπαϊκές ποδηλατικές ημέρες νεολαίας έρχονται να εγκαινιάσουν και να συνεχίσουν τον πολυετή επιτυχημένο θεσμό των Π.Η.Ν, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ομοσπονδίας Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Cycling Greece. Οι Ημέρες Νεολαίας με την αναβαθμισμένη τους μορφή, προσδοκούν να γίνουν το σημείο αναφοράς για την αγωνιστική ποδηλασία των μικρών κατηγοριών, mini μικρά/mini μεγάλα, με την προσθήκη και μιας νέας αναπτυξιακής κατηγορίας αυτής των super mini ηλικίας 6-8 ετών.

Οι αγωνιστικές δραστηριότητες γίνονται με βάση τις νέες διεθνείς πρακτικές προσαρμοσμένες στην αγωνιστική άμιλλα, στον παιγνιώδη χαρακτήρα, στην εκπαίδευση και στον ομαδικό συναγωνισμό. Με συμμετοχή των ποδηλατικών σωματείων από όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 250 μικροί ποδηλάτες με αθλητικό δελτίο, με τους συνοδούς και τους γονείς τους για 3 ημέρες θα αγωνιστούν, θα προπονηθούν, θα εκπαιδευτούν στην ποδηλασία δρόμου και στην Ορεινή ποδηλασία. Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

ΔΕΗ International Tour of Hellas Bike Festival

Ημερομηνία: 28 Απριλίου 2022
Τοποθεσία: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών

Όλοι οι φίλοι της ποδηλασίας, μικροί και μεγάλοι, έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά το λαμπερό peloton του Γύρου Ελλάδας σε μια πανηγυρική εκκίνηση. Θα δουν τα όσα συμβαίνουν στα «παρασκήνια», πριν από την έναρξη ενός ετάπ. Πέραν τούτου, μία πλούσια γκάμα διαδραστικών ενεργειών με κύριο θέμα το ποδήλατο, τους περιμένει για να διασκεδάσουν με τα ποδήλατα τους, να μάθουν και να αγωνιστούν. Μεταξύ αυτών:

  • Σιρκουί open για παιδιά από 6 έως 14 ετών
  • Αγώνας επίδειξης Α.Μ.Ε.Α πίστας στο ποδηλατοδρόμιο
  • Εθνικό Meeting ποδηλασίας πίστας
  • Πίστα Δεξιοτεχνίας HERO 17 UN Goals για παιδιά 6-14+
  • Πίστα Mini Baby Snake για παιδιά 2-6 ετών
  • Αγώνες 4 Cross/Eliminator σχολείων
Τελετές έναρξης και λήξης του ΔΕΗ International Tour of Hellas

Ημερομηνία: 26 Απριλίου και 1 Μαΐου 2022
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης και Ιωάννινα

Η έναρξη του ΔΕΗ  Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος θα ξεκινήσει επίσημα με την παρουσίαση των 20 ομάδων στις 26 Απριλίου. Μία ξεχωριστή γιορτή με πολλά happenings έχει ήδη προγραμματιστεί από τους τοπικούς φορείς και την Cycling Greece, με πολλές και ενδιαφέρουσες παρουσίες να δίνουν το παρόν στην κεντρική σκηνή που θα στηθεί στο Ηράκλειο. Κάτι ανάλογο θα συμβεί την 1η Μαΐου στην πόλη των Ιωαννίνων, με τις απονομές στους νικητές και το μεγάλο πάρτι που θ’ ακολουθήσει.

Ποδηλατούμε μαζί με τα σχολεία

Τοποθεσία: Πόλεις σταθμοί του Tour of Hellas

Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο το οποίο θα αξιοποιηθεί με την έλευση του Γύρου Ελλάδος, είναι η μεγαλύτερη διείσδυση του ποδηλάτου στα σχολεία. Μέσω της εκπαιδευτικής παρουσίασης «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΣΤΗ ΦΥΣΗ & ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», παρέα με το Γύρο Ελλάδας δίνεται η δυνατότητας στους νέους της χώρας, αλλά και στους γονείς τους, να έρθουν σε επαφή με το ποδήλατο και την διοργάνωση αυτή καθεαυτή. Η παρουσίαση βασίζεται στην αντίστοιχη του «εν κινήσει» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, θα πραγματοποιηθούν και αγώνες ταχύτητας με αποκλεισμό για τα σχολεία. Οι αποστάσεις θα είναι ανάλογες των ηλικιακών κατηγοριών και θα φιλοξενηθούν σε σχολικές μονάδες και σε εθνικά αθλητικά Κέντρα, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης από την Α’ δημοτικού έως και την ΣΤ' δημοτικού. Μάλιστα, ο εκάστοτε τελικός θα λαμβάνει χώρα την ημέρα του Γύρου και πιο συγκεκριμένα στον χώρο τερματισμού του ετάπ!

Πίστα Δεξιοτεχνίας Hero 2030

Τοποθεσία: Πόλεις σταθμοί του Tour of Hellas

Γίνε ο ποδηλάτης ήρωας και σώσε τον κόσμο! Μια δράση αφιερωμένη στους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Οι μικροί ποδηλάτες καλούνται να περάσουν 17 εμπόδια, όσοι και οι στόχοι, σε μια πρωτότυπη πίστα δεξιοτεχνίας. Όλοι είναι νικητές. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν δίπλωμα και αριθμό ποδηλάτου ως ενθύμια για να θυμούνται την συμμετοχή τους.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης θα υπάρχουν επίσης Open Βaby Snake race για τους λιλιπούτειος φίλους της ποδηλασίας. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι με τα ποδήλατά τους, το κράνος και την θετική τους διάθεση για να πάρουν μία πρώτη… γεύση αγωνιστικής ποδηλασίας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

TV PARTNER

MEDIA SPONSORS


e-genius.gr ...intelligent web software