Skip to main content

Το ταξίδι του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου ξεκινάει!

Το ταξίδι του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου ξεκινάει!

Αύριο 2/5 στο Ηράκλειο και στο Karteros Beach Sports Center o Πρόλογος των αθλητών – Παράλληλες εκδηλώσεις με δώρα για τους συμμετέχοντες

Το ταξίδι του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ξεκινάει αύριο Τρίτη 2 Μαΐου, με τον πρόλογο μήκους 6 χιλιομέτρων, ο οποίος θα εκκινήσει και θα τερματίσει στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, στην ομώνυμη παραλία, στα ανατολικά περίχωρα του Ηρακλείου.

Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί την προσπάθειά τους από τη ράμπα εκκίνησης (με διαφορά 30" ο ένας από τον άλλο) και θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά, μέχρι τον οικισμό του Σταυρωμένου και την παραλία Αρίνα, όπου θα κάνουν αναστροφή, για να επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή στο Karteros Beach Sports Center και να τερματίσουν. Στη μέση της διαδρομής (στην αναστροφή), θα υπάρχει η πρώτη ένδειξη για τον χρόνο κάθε αθλητή, αφού εκεί θα είναι τοποθετημένο το ενδιάμεσο σημείο ελέγχου (intermediate check point).

Το τερέν είναι σχεδόν επίπεδο, οπότε οι αθλητές θα έχουν μοναδικό τους αντίπαλο το χρονόμετρο και σύμμαχό τους την ταχύτητα. Οι διαφορές που θα δημιουργηθούν, δε θα είναι μεγάλες, ενώ λίγο μετά τις

απονομές και την πρώτη γαλάζια φανέλα του Γύρου, θα ακολουθήσει η επίσημη παρουσίαση των 19 ομάδων (12:00 μ.μ.).

Το Karteros Beach Sports Center, οι πρώτες υπερσύγχρονες Εθνικές Εγκαταστάσεις Παράκτιων Αθλημάτων στην Ελλάδα, είναι ένα αθλητικό κέντρο που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στοχεύει τόσο στην ανάπτυξη των αθλημάτων άμμου και παραλίας, όσο και στη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων, αναβαθμίζοντας ολόκληρη την περιοχή. Με τέσσερα γήπεδα και προπονητήριο (έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκτασή του με επιπλέον εγκαταστάσεις και για άλλα αθλήματα), το Karteros Beach Sports Center εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2022 με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων.

Σημεία ενδιαφέροντος
- Χλμ 0: Εκκίνηση / Karteros Beach Sports Center
- Χλμ 6: Τερματισμός / Karteros Beach Sports Center

Εκτακτη ενημέρωση: Η Team Medellín EPM, ομάδα UCI Continental από την Κολομβία, που είχε δηλωθεί στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, απέσυρε τη συμμετοχή της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Παράλληλων Εκδηλώσεων του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου στο Ηράκλειο

2/5 Karteros Beach Sports Center, 9:30π.μ

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία όσο γίνονται οι προετοιμασίες για τον θεαματικό αγώνα χρονομέτρησης που θα «ανοίξει» τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, να δοκιμάσουν με τα ποδήλατα τους μια mini mountain bike διαδρομή και να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές για την ποδηλατική οδηγική ασφάλεια!
Για τα Σχολεία που αναμένεται να συμμετάσχουν και τους μαθητές τους θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα γνωριμίας με τα Αθλήματα Άμμου.
Στις 10:30 θα ξεκινήσει ο Πρόλογος του Γύρου και αμέσως μετά θα γίνουν η παρουσίαση των ομάδων και οι απονομές των νικητών! 

Ο Πρόλογος είναι ένας συναρπαστικός αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, που όσοι έχουν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν θα εντυπωσιαστούν από τις ικανότητες των ποδηλατών! 

3/5 Εγκαταστάσεις Λιμένος Ηρακλείου (Parking ν2) 11π.μ.

Το ΔΕΗ e-bike festival σας περιμένει με μια ειδική πίστα για να δοκιμάσετε όλα τα σύγχρονα ηλεκτρικά ποδήλατα και ταυτόχρονα μπορείτε να ψάξετε τον ποδηλάτη της Κωτσόβολος στην πόλη του Ηρακλείου να απαντήσετε στην ερώτηση του και να μπείτε στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό πατίνι! 

Μια διαδρομή τύπου Σιρκουί θα υπάρχει για τους μικρούς μας φίλους, ώστε να χρονομετρηθούν με τα ποδήλατα και τα κράνη τους. 

Θα είμαστε όλοι εκεί μέχρι αργά το μεσημέρι για να περιμένουμε τον τερματισμό του 1ου Ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, με εκτιμώμενη ώρα άφιξης  μεταξύ 15:45 και 16:30. Όλοι εκεί για να ζήσουμε την ένταση του αγώνα και να χειροκροτήσουμε τους νικητές στις απονομές"!

ΧΟΡΗΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ